Al sinds de oprichting van Zorgeloos WordPress, in het vroege voorjaar van 2017, is het een traditie om de kleuren van de website aan te passen aan de “Pantone Color of the Year”. Dit jaar hebben de kleurexperts van het Pantone Color Institute de keuze laten vallen op Classic Blue. Een elegante en tijdloze kleur met veel warmte.

Pantone 19-4052 Classic Blue is elegant in zijn eenvoud en staat voor kalmte, zelfvertrouwen en connectie. Zoals Leatrice Eiseman van het Pantone Color Institute zelf zegt over Classic Blue: “We leven in een tijd die vertrouwen en geloof vereist.Het is dit soort standvastigheid en vertrouwen dat wordt uitgedrukt door Classic Blue, een solide en betrouwbare blauwe tint waarop we altijd kunnen vertrouwen.”

De kleur van het jaar

Al ruim 20 jaar wordt er elk jaar in New York de “Pantone Color of the Year” gekozen. De gekozen kleur van het jaar is van grote invloed op diverse ontwikkelingen en trends in bijvoorbeeld grafisch ontwerp, productontwikkeling en verpakkingen, maar ook bij kleding en woninginrichtingen.

De geruststellende eigenschappen van Classic Blue doen denken aan een uitgestrekte avondhemel en geeft een gevoel van vrede en rust aan de menselijke geest. Het moedigt ons aan dieper na te denken en het perspectief te vergroten.

De geschiedenis van Pantone.

In de jaren 50 startte Pantone een drukkerij van het reclamebureau M&J Levine Advertising gevestigd in New York. Om de voorraad inkten en pigmenten onder controle te houden, huurde Pantone het bedrijf Lawrence Herbert in. In 1962 deed Lawrence Herbert het zo goed met zijn onderneming dat hij het hele bedrijf kon overnemen. Herbert Lawrence hernoemde de drukkerij weer naar “Pantone” en wijzigde het doel van het  bedrijf naar het vastleggen en standaardiseren van kleuren.

Pantone ontwikkelde een systeem waarmee je kleuren kan identificeren aan de hand van een code. Zo heeft Pantone een universele kleurentaal ontwikkeld die over de gehele wereld nog steeds gebruikt wordt door drukkers, vormgevers en marketeers.

Meer lezen over kleuren? Lees dan: Kleuren en Kleurcodes uitgelegd